De Easy Stock Solution app is een Vendor Management Inventory  (VMI) oplossing die is ontwikkeld door Slimstock en app-bouwer Colleqtive in samenwerking met Newco, toeleverancier van non-food artikelen. Deze oplossing zorgt ervoor dat in elk tankstation de juiste voorraad aanwezig is.

Als leverancier van non-food artikelen binnen het tankstationkanaal, biedt Newco Europe deze  nieuwe service aan. “Hiermee kunnen we live volgen wat er daadwerkelijk verkocht is in de shop.  Door een koppeling tussen de kassasystemen en de software van Slimstock, kunnen we dagelijks in Slim4 de afzet updates ontvangen. Op basis van deze informatie, gecombineerd met een forecasting model van de verwachte vraag waarbij rekening is gehouden met trends en seizoenen, zetten we de volgende bestelling klaar.”

De app Easy Stock Solution zorgt ervoor dat de schappen voorzien zijn van het juiste assortiment en een optimaal voorraadniveau.

Newco Europe is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider met een marktaandeel van tachtig procent in de Benelux. Ook in Denemarken, Frankrijk en de UK is het Eindhovense bedrijf actief. Non-food heeft een relatief klein aandeel in het gehele shopassortiment van een tankstation, maar producten als auto-accessoires, verlichting, luchtverfrissers en zonnebrillen hebben wel een hoge marge.

Dankzij de Easy Stock Solution wil Newco de schapvoorraad niet alleen gaan beheren maar ook financieren. Dit betekent dat het klanten het volledige voorraadrisico uit handen neemt. De nieuwe oplossing maakt onderdeel uit van het zogenaamde Customer Support Concept waarin potentiële klanten een storecheck krijgen aangeboden.

“We brengen de shop in kaart en geven een advies over de meest ideale invulling van de non-food schappen. Dat deze schappenplannen de juiste producten bevatten, weten we omdat we elke dag de data van zo’n 3.000 klanten analyseren.”  Met de Easy Stock Solution nemen wij de ondernemers de zorg voor het non-food assortiment uit handen en kunnen zij zich blijven focussen op andere productgroepen.”

Bent u benieuwd wat Retail Connected voor u kan betekenen neem dan contact met ons op.