In onze vorige blog “Innovaties in een stroomversnelling” hebben we het gehad over het belang van innovaties in de retail. Maar hoe kunt u uw IT-systemen vernieuwen, als u dagelijks al druk genoeg bent om de huidige overeind te houden?

Zonde van uw tijd

De webshop die er voor de zoveelste keer uit ligt, een interface die niet draait waardoor prijsupdates niet kunnen worden doorgevoerd, er kunnen geen e-mails verstuurd en ontvangen worden. Bent u tegenwoordig ook vooral bezig om uw bestaande IT-systemen in de lucht te houden, zodat kassa’s blijven draaien, winkelschappen gevuld blijven en klantorders de deur uitgaan? Dan bent u niet de enige. Tijd voor innovatie is er pas als de business gewoon kan door draaien. En vaak is die tijd dan op. Geen goede zaak in een tijd waarin retailers met digitale innovatie de consument moeten blijven verrassen.

Er ontstaat ook waardeverlies als de mogelijkheden van IT-systemen niet optimaal worden benut. Dat is het geval als systemen niet efficiënt zijn ingericht, cruciale scenario’s onvoldoende zijn getest en gebruikers niet goed raad weten met alle functionaliteit. Dit, tezamen met de aanhoudende noodzaak om brandjes te blussen, brengt u niet verder en blokkeert vooral de weg naar digitale innovatie.

Toekomstperspectief

Het is zonde om continu achter de feiten aan te moeten lopen. Om de blik alleen op het heden te kunnen richten in plaats van op de toekomst. U móét wel vooruit om als retailer het verschil te maken. Alleen als u al uw verkoopkanalen goed met elkaar integreert en een complete omnichannel-ervaring biedt aan uw klant, kunt u tegemoet komen aan de wensen van de consument anno 2018.

Daarom zeggen wij: weg met maatwerkoplossingen, tijd voor standaardisatie van uw IT-systemen. Zie uw IT-landschap als een oud huis waarvan de fundering aan het rotten is. U kunt wel allerlei optische verbeteringen aanbrengen om te verbloemen dat het huis aan een opknapbeurt toe is, maar de fundering blijft rot en zal het uiteindelijk helemaal begeven. Applicaties waar veel maatwerk is ingebouwd gaan uw IT-landschap op de lange termijn niet redden. Ze zorgen zelfs voor waardeverlies, omdat u alle benodigde updates en upgrades op den duur ook niet meer kunt bijhouden en dus alleen maar verder van huis bent.

Wat biedt standaardisatie?

Standaardisatie begint met het inzetten van volledig standaard IT-systemen met verschillende, vooraf ingerichte settings. Op basis van de wensen en knelpunten die u aangeeft, kiezen wij per proces de setting die het beste aansluit op uw bedrijfsvoering. Op die manier bent u met de aanschaf van standaard software verzekerd van een daadwerkelijk gestandaardiseerde operatie, gebaseerd op de ‘best practices’ en ‘best values’ uit de retailsector.

Onze focus op standaardisatie blijkt ook uit onze keuze voor het Microsoft-platform. Als u kiest voor onze aanpak, krijgt u het Microsoft Dynamics 365 ERP-systeem. Dat is volledig geïntegreerd met de CRM-onderdelen van Dynamics 365 en andere Microsoft-applicaties zoals Office 365, SharePoint en Power BI. Daarnaast is dit systeem aangevuld met apps om de logistieke processen in de winkel te ondersteunen.

Dankzij onze ervaring bij tientallen retailers kennen we het klappen van de zweep. Wij weten waar de valkuilen zitten en in welke zeven sloten u niet tegelijkertijd moet stappen. Wij weten wat werkt en welke werkwijze de meeste waarde oplevert. Al die kennis en ervaring hebben wij verwerkt in een standaard implementatiemethodiek.

Nog een stap verder

Maar standaardisatie betekent meer dan dat. Wij hebben met de standaard settings van het ERP-systeem in ons achterhoofd templates voor datamigratie ontwikkeld. Daarnaast bieden wij u voorgedefinieerde testscripts, retailspecifieke handleidingen en eindgebruikerstrainingen. Met andere woorden: u hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Dat hebben wij al voor
u gedaan. Bovendien vraagt de implementatie op deze manier minder inzet van uw beste medewerkers, zodat zij zich kunnen blijven focussen op uw operatie.

Wanneer u niet voldoende heeft aan het Microsoft-platform, hebben we standaard integraties ontwikkeld met Slim4 voor voorraadoptimalisatie, met FlowFabric voor promotiefoldermanagement, met CowHills voor point of sale en met Darwin voor retailplanning. Standaardisatie is dus écht veel meer dan alleen een standaard ERP-systeem zonder settings en applicaties die specifiek op u van toepassing zijn. Standaardisatie betekent voor ons daadwerkelijke, intensieve integratie van processen, zodat u weer met frisse blik naar de toekomst kunt kijken.

Met RetailConnected zorgen we er voor dat uw systemen optimaal met elkaar samenwerken. Met zes deelnemende partners hebben we op elk deelgebied specifieke kennis in huis. Wilt u meer weten wat wij voor u hierin kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Bianca van der Woude, Industry Lead Retail. Mobiel 06 5710 5903 / e-mail bianca.vanderwoude@greatcircle.nl.