Het Promotieproces

Vanuit Retail Connected hebben we het promotieproces opgedeeld in 4 delen. Voor elk onderdeel zijn er een of meerdere partners die een IT oplossing hebben voor dat gedeelte van het promotieproces.

De voorbereiding: 
Het plannen van campagnes op basis van marketing strategieën, budget, het selecteren van producten en prijsmechanisme en de vertaling naar alle communicatiemiddelen (folder, nieuwbrieven, online promotie, signing enz.). Maar ook het communiceren naar leveranciers en winkels en het plannen van de voorraad op basis van ervaringscijfers.

Supply Chain:
De juiste voorraad op het juiste moment op de juiste plek. Wat is de voorraad in het DC, bij de leverancier en in de winkels voor de geplande promotie. Berekend op basis van ervaringen.

De uitvoering:
Welke prijsmechanisme er ook gekozen is, de klant moet via alle kanalen dezelfde prijs betalen. Of het nou gaat om multibuy, mix&match, of een gratis give away bij je promotie. Via welk kanaal je afrekent, de kassa moet dezelfde uitkomst geven.
Monitoren en analyseren:
Wat is de actuele voorraad en moeten we hierop ingrijpen? Wat is het juiste moment voor verder afprijzing (Mark Down planning) om restvoorraden te voorkomen. Hoe is de campagne verlopen en wat kunnen we hieruit leren voor een volgende keer?