Artificial Intelligence binnen retail

 

Op 29 april organiseren partners Colleqtive, Broad Horizon en Slimstock een online ronde tafel over het gebruik van Artificial Intelligence binnen retail. Frank Quix van Q&A begeleidt deze middag en geeft zijn visie op AI-trends en toepassingen binnen retail.

Je kunt je aanmelden voor twee van de drie ronde-tafel-sessies. Bij je aanmelding kun je de sessies naar voorkeur rangschikken. Wij zullen iedereen zoveel mogelijk naar voorkeur indelen.

Agenda

14:00 – 14:45     Welkom en trendverhaal door Frank Quix van Q&A
14:45 – 15:30     Ronde tafel 1
15:30 – 15:35     Korte break
15:35 – 16:20     Ronde tafel 2
16:20 – 16:30     Afronding

De juiste datastrategie voor AI in retail (lees meer)

Peter Reddering – Cmotions (a Broad Horizon company)

Voor je aan de slag kunt met data en AI in retail zul je eerst moeten kijken naar je datastrategie. Iedere retailer heeft de beschikking over een grote hoeveelheid data, uit interne systemen of van externe partijen, maar hoe zet je deze data slim in? En wat vraagt dit van je organisatie? Peter Reddering van Cmotions neemt je tijdens deze ronde tafel mee in hoe je een datastrategie kunt implementeren aan de hand van tal van praktische retail voorbeelden.

Cmotions is onderdeel van Broad Horizon. Cmotions maakt gebruik van advanced analytics en data science om ontwikkelingen te verklaren en te voorspellen die van belang zijn voor de besturing van een organisatie. Hierdoor kun je zorgen voor de optimale inzet van mensen, processen en middelen en het bereiken van bedrijfsdoelen.

AI-toepassingen op de winkelvloer (lees meer)

Niels van Golden – Colleqtive

Met behulp van Microsoft AI Labs onderzoekt Colleqtive – Apps for Retail – nieuwe patronen om winkelprocessen te optimaliseren. Tijdens deze ronde tafelsessie worden de toepassing van AI, specifiek gericht op inventory management op de winkelvloer besproken, waaronder: Smart cycle counts, het bepalen van optimale steekproeven bij goederenontvangst, het voorspellen van gebruiksgedrag, het sturen van winkelmedewerkers, de controleprocessen om stock level inaccuracy op de winkelvloer te voorkomen en het actief signaleren van excepties in de winkelvoorraad.

Colleqtive – Apps for Retail – vereenvoudigt het werk voor medewerkers op de winkelvloer. Via een toegankelijke app komen informatiestromen rondom toekomstige leveringen, goederenontvangst, replenishment en inventarisatie samen en ontstaat grip op de winkelvoorraad. Dit vormt de basis voor het optimaliseren van het omnichannel supply chain-proces.

AI-toepassingen binnen voorraadoptimalisatie (lees meer)

Peter Bocken & Steven Pauly – Slimstock

Artificial Intelligence wordt de komende jaren dé gamechanger binnen retail. Door alle succesverhalen eromheen zijn we snel geneigd ook de link naar voorraadoptimalisatie te maken. Maar kan dit wel? Tijdens deze ronde tafel wordt gekeken naar de mogelijkheden van AI binnen voorraadoptimalisatie, nu en in de toekomst. Tevens wordt besproken wat er in de praktijk precies nodig is om optimalisaties met behulp van AI te doen slagen. 

Slimstock is dé wereldwijde expert op het gebied van forecasting, demand planning en voorraadoptimalisatie. Om klanten nog meer concurrentievoordeel te geven, heeft Slimstock een researchafdeling opgericht, die door middel van data science en geavanceerd modelleren steeds op zoek gaat naar verdere optimalisatie binnen dit vakgebied.

Graag onderstaande velden invullen

Ronde tafel 1

Ronde tafel 2

Nieuw veld

4 + 5 =